flor de Santos

Cafè certificat.

SCAE Som membres de l’Associació Europea de Cafès Especials (SCAE). Amb seu a Londres (Gran Bretanya) i des del 1998, l’SCAE va néixer amb l’objectiu de fomentar la qualitat del cafè (en tot el procés d’elaboració), així com el consum de cafès especials. En pocs anys, amb el treball i l’esforç del grup impulsor s’ha aconseguit una presència i acció a nivell mundial. A banda de l’activitat generada en la mateixa SCAE, l’associació col·labora i participa amb entitats governamentals i organitzacions per tal de fer efectiva la seva missió principal: la divulgació i la formació dels cafès especials.
 

Defineixen com a cafè especial (Speciality Coffee) “una beguda de cafè artesà de qualitat que és evaluat pel consumidor en uns mercats limitats i en un temps concret pel fet de tenir una qualitat única, un sabor diferenciat i una personalitat diferent i superior a la resta de cafès. Aquesta beguda està basada en grans de cafè cultivats en una àrea definidia i precisa, on s’hi troben els estàndards més alts per al cafè verd”.
www.scae.com
 
 
 
 

RainForest El cafè Flor de Santos es cultiva amb processos ecològics y sostenibles, elaboració certificada per la Rainforest-Alliance. Aquesta organització sense ànim de lucre va concebre’s amb l’objectiu de fomentar un sistema de vida i de treball amb uns hàbits determinats que afavorissin la conservació de la biodiversitat a través d’unes pràctiques sostenibles. Des de 1987, Rainforest-Alliance treballa, entre altres, amb persones que viuen de la terra (de les seves finques) ajudant-les a transformar un sistema de cultiu: en aquest del cafè. Amb aquesta acció, l’organització garanteix la introducció de productes i serveis elaborats responsablement al mercat global.
 

El certificat de Rinforest-Alliance només s’assigna i es permet el seu ús a aquelles finques productores de cafè que compleixen, col·laboren i segueixen els criteris i els estàndards d’aquesta organització.
www.rainforest-alliance.org
 


Cup Excellence Elaborem blends amb cafès certificats per la Cup of Excellence. Flor de Santos disposa de cafès que han estat premiats amb aquest gran reconeixement més que internacional i que només reben els millors cafès professionals de cada país on se celebra aquesta competició. Així, una vegada a l’any, aquest concurs estricte i selectiu, la Tassa de l’Excel·lència, se celebra en diferents països reproductors a la recerca del cafè superior.
 

La deliberació és pronunciada amb un prestigiós jurat de catadors que valora i puntua el perfil sensorial (fragància, aroma, netedat, dolçor, sabor, acidesa, cos, finalització, equilibri, global i dany) dels cafès presentats com a mínim cinc vegades diferents durant el seu judici.
 

El concepte Cup of Excellence va néixer el 1999 quan els fundadors del Projecte Gourmet, l’objectiu del qual es basava en ajudar a 5 països productors i obtenir millors preus per als seus cafès especials, es van veure frustats davant la impossibilitat d’aconseguir que els de Brasil tinguessin una bona acceptació als Estats Units. Arran d’aquest impediment i del descobriment de nous cafès de la zona van organitzar una trobada on hi van convidar alguns catadors amb renom per tal que aquests valoressin i seleccionessin els millors cafès entre els presentats. L’objectiu, que encara es conserva en la seva essència, era demostrar que els cafès de Brasil, encara que diferents, poden ser tan valuosos com els més reconeguts entre els especials. www.cupofexcellence.org
 
 

ISO 14001 El nostre producte compleix la normativa reguladora del sistema de gestió ambiental ISO 14001. L’any 2004 l’empresa SPG (Sistemes i Processos de Gestió) certificadora de Sistemes de Gestió de Qualitat (SGQ) va implantar un conjunt de requisits que van reunir-se a la norma ISO 14001:2004 de Gestió Ambiental. D’aquesta manera, es pretenia corroborar i atorgar; en definitiva, certificar aquelles empreses/organitzacions que realitzen un control sobre l’impacte de les seves activitats, productes i serveis en el medi ambient basant-se en la seva política i objectius mediambientals, així com els requisits legals. Per tant, aquesta certificació s’assigna com a reconeixement i garant d’aquesta forma de gestió davant la societat i altres col·lectius.